Vilka är vi?

Vi som grundade Ursinnet heter Annelie Drewsen och Therese Storm.

Annelie Drewsen är frilansjournalist och författare. Hon har skrivit en rad böcker för barn och ungdomar och genomför regelbundet författarbesök och skrivarverkstäder runtom i Sverige. Tidigare har hon arbetat som lärare i svenska som andraspråk på Tensta gymnasium.

De senaste åren har hon engagerat sig för ensamkommande ungdomars rättigheter och var med och grundade nätverket ILA för barn- och ungdomsboksmakare som vill verka för barns och ungas rättigheter i Astrid Lindgrens anda. Hon sitter även i styrelsen för stiftelsen Rights Now. Annelie bor i Bromsten och har ett arbetsrum på Eggeby gård.

Läs mer på www.anneliedrewsen.se

 

 

Therese Storm är verksamhetschef på Järva Folkets Park och brinner för jämställdhet och hållbarhet för människor och vår planet

Hon har uppdrag som skolinformatör på RFSU där hon håller workshops för ungdomar om normer, jämställdhet, samtycke och sexualitet – och engagerar sig också ideellt i Stjärnjouren som är en jour för tjejer och transpersoner. Tillsammans med två vänner har hon projektet Marks We Make som är en serie event för kvinnor som omfamnar systerskap och inspirerar till medvetna val för människan och miljön.